Tündérvese / Drastik Putto

2018. február 09. péntek 21:00

Nádasdy-vár pinceklub

Belépőjegy: 1000,- Ft

Hogy a magyar dal sorsa nem pecsételődött meg Cseh Tamás halálával, szerencsére ma is tisztán látszik. Magyar nyelven írt szövegekkel és elképesztő igényességgel létrehozott zenei kísérettel alkotó formációk sora jön létre évről-évre. Az AZK feladatának érzi ezeknek a zenekaroknak a megmutatását. Két ékes példa áll majd színpadra a klub farsangi koncertnapján, február 9-én – tessék róluk tájékozódni tovább olvasva ezt a bejegyzést!

Tündérvese

Tündérvese / Drastik Putto

A Tündérvese zenéjében számtalan hatás érvényesül, az alternatív rocktól a metálig. Dalaikban egyesítik a keleties-latinos dallamvilágot a stoner-grunge hangulattal, mindezt magyar nyelven. A zenekart Szeiler Bálint énekes-gitáros alapította gyerekkori barátaival, a jelenlegi felállás az első album rögzítése után jött létre: Szombath Máté (basszusgitár), Füredi Máté (dobok) és Bártfai Gábor (gitár).

Drastik Putto

A Drastik Putto „szürreál pop” formációt Mihalik Ábel (ex-Kiscsillag, Kispál és a Borz) 2012 elején hozta létre. Szinte azonnal stúdiómikrofont ragadott, és az énekhangja mellett a basszusgitárját is elővette. A Bosszúból galamb című lemez nagy port kavart, hiszen a Zeneakadémiát végzett dobművész minden egyes szólamot maga játszott fel rajta, önállóan írt dalait sikerre hangolva ezzel.

Drastik Putto

Később viszont olyan elismert zenészeket gyűjtött maga mellé, mint Csókás Zsolt, Bubenyák Zoltán, Borbély Mátyás és Papp Csaba, akik azóta is a zenekar törzsét alkotják. 2016-ban megjelent a zenekar második nagylemeze, Felnyitom én címmel, a Mohaember lett a legjobb animációs klip a II. Magyar Klipszemlén és a Cseh Tamás Program induló előadói támogatását is elnyerte a banda.

A koncerteket az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatja.

Tündérvese / Drastik Putto

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Csillagok a pince mélyén


Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Örömzene Ripoff Raskolnikovval


Reneszánsz pincében zenéltek


Cabaret Medrano és a Madrapur


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto