Reneszánsz pincében zenéltek

2018.05.25

A Pünkösdi hétvégét az AZK-ban két olyan banda nyitotta meg, akik jöttek, láttak és győztek. A Fatal Error és a Sorbonne Sexual bevette magát a Nádasdy-várba és annyira jól sikerült az este, hogy megígérték, sűrűn visszajönnek.

Reneszánsz pincében zenéltek

Az eső ugyan próbálkozott, mert a koncert előtt fél órával égzengéssel érkezett egy kisebb adag égi áldás, de ez nem tartotta vissza sem a zenészeket, sem a vendégeket, hogy egy hatalmas bulit ne csapjanak. Minden, amit ígértünk a beharangozóval, azt mindkét csapat teljesítette is. Akkora energiával és lelkesedéssel érkeztek a Nádasdy-várba, amit nem mindennap látni. Meg is említették mindenféle közösségi felületen, hogy milyen különleges élmény egy reneszánsz vár pincéjében zenélni, ami egyáltalán nem megszokott.

 

Az estét a Sorbonne Sexual kezdte. Az együttes a Fatal Error előzenekaraként határozta meg magát erre az estére. A fiúk minőségben és hangulatkeltésben igazán remekeltek. A közönség rögtön elkapta az egyedi hangulatot. A dalok szövegei már-már költemények, melyeket az énekes Karádi Gergő mély átéléssel adott át. Lassabb és pörgős számok váltották egymást, és az egy órás műsoridő már el is röppent.

Reneszánsz pincében zenéltek

Pár perc szünet után a Fatal Error vette át a színpadot, és alighogy megszólaltak az első taktusok, a fiúk lényegében szétrúgták az AZK oldalát, melyet természetesen még az éjszaka folyamán visszafalaztattunk velük. Nem elégedtek meg a színpad kereteivel, rendszeresen kijöttek a közönség közé, hogy együtt tomboljanak. A nézők pedig imádták, és a harmadik szám után már csak az ugráló alakokat lehetett látni a színpad felé pillantva.

A tehetségkutatókat sorozatban nyerő Fatal Error maximálisan rászolgált arra a jelzőre, hogy a magyar zeneipar legenergikusabb bandája. Ki nem fogyó szuflával tolták a koncertet, végig mosolyogtak és kommunikáltak a közönséggel, akik ezt nagyon értékelték, mert a miután végeztek a színpadon, hosszas beszélgetések alakultak ki a büfében.

A koncerten tettünk egy érdekes megfigyelést, ami szerintünk fontos. Sokszor tapasztaltuk ugyanis, hogy a fiatalok sűrűn feljárnak az udvarra. Bizony cigizni, aminek nem nagyon örülünk, de ahogy mondani szokás, 18 év felett a magad ura vagy. Ezen az estén azonban mintha megcsappant volna a feljárók köre. A szubjektív megfigyelésből azt a szubjektív következtetést vonjuk le, hogy a két zenekar lent tartotta a közönséget egy jó bulira és egy jó beszélgetésre.

Képgaléria

Kattints valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Csillagok a pince mélyén


Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Örömzene Ripoff Raskolnikovval


Cabaret Medrano és a Madrapur


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto


Szeder duó / Bánfalvy Eszter kvartett