Örömzene Ripoff Raskolnikovval

2018.09.11

Ahogy mondani szokás még a csillagok is együtt álltak ahhoz, hogy remek esténk legyen a szombati AZK-ban. Az egyébként egy órásra tervezett koncert több, mint másfél órás lett, hála a közönség szeretetének, amit Ripoff Raskolnikov és zenekara igyekezett meghálálni.

Örömzene Ripoff Raskolnikovval

A fél kilences kapunyitáskor már fél tucatnyian toporogtak az A-pince lejáratánál, pedig a kezdésig még volt bő fél óra. A közönség viszont a legjobb helyeket szerette volna elcsípni, és jól tették, hogy időben érkeztek, mert ahogy a pénztár aktiválta magát, már egészen helyes kis sor verődött össze, de mindenki annak rendje és módja szerint kivárta amíg csuklójára felkerült a narancssárga karszalag. A következő állomás a büfé volt, ahogy fel lehetett tankolni sörrel, vagy egyéb italokkal.

Jó volt látni új arcokat, akik közül sokan nem is sárváriak, csak ennek a koncert kedvéért érkeztek, kiegészítve a hétvégét egy Sárvárt megismerő kirándulással.

Már az első dalok után elkapott mindenkit a hangulat, a varázslat, amit négy kiváló zenész minden egyes számmal csak fokozott. Ripoff egy pillanatra sem hagyott üresjáratot, nagyon jól átgondolt setlistet hozott magával, amiben tökéletes arányban váltakoztak a lassabb blues dalok, a táncra csábító country számok, és a klasszikus rock and roll, amik alatt a tánctéren tényleg komolyan ropták a közönség bátrabb tagjai. Akikhez később többen csatlakoztak.

A koncert előrehaladtával a zenészek megidéztek egy teljesen más helyszínt, hiszen az AZK belső dizánja olyan szimbiózisban találkozott a dalok stílusával, hogy többször volt olyan érzésünk, nem is Sárváron vagyunk, hanem Amerika valamely déli államában, a sör mellé pedig már csak a steak hiányzott az asztalokról.

Hála a szuper közönségnek, akik pont olyan hatást gyakoroltak az előadókra, mint fordítva, így amikor az egy órásra tervezett koncert végére értünk, Ripoff összenézett a zenésztársaival meg a közönséggel, majd csupán annyit mondott:

– Van még pár nóta, amit eljátszanánk. Ne menjünk haza ilyen korán.

Így a koncert több mint másfél órás lett, de a végén még így is kétszer tapsolta vissza a Ripoff Raskolnikov Bandet a közönség. Nehezen engedték el őket, egészen hajnalig hallgattuk volna a dalaikat, amik egyszerre gondolkoztattak el és mozgattak meg mindenkit.

Búcsúzáskor kölcsönösen ígéretet tettünk, hogy ezt bizony meg kell ismételni, és ez az este remek alkalom volt arra, hogy régi barátságok mellett újak is köttessenek, hiszen a zene mindenkié, a jó zene pedig mindig megnyitja az emberek lelkét egymás felé.

Képgaléria

Kattints valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Örömzene Ripoff Raskolnikovval

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Csillagok a pince mélyén


Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Reneszánsz pincében zenéltek


Cabaret Medrano és a Madrapur


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto


Szeder duó / Bánfalvy Eszter kvartett