Csillagok a pince mélyén

2018.09.11

Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, eső ugyan nem szakadt a nyakunkba, de az erős szél nem engedte, hogy szabadtéren rendezzük meg a júniusi AZK-t. Így viszont visszatértünk az alapokhoz, és feltárult a pince kapuja, hogy a csillagok beköltözhessenek.

Csillagok a pince mélyén

Egy teljesen új koncepcióban gondolkoztunk a júniusi koncerttel kapcsolatban, és mindkét zenekar remek partner volt ehhez. Az este első felében a The Immigrants egyedi és nagyon fülbemászó dalait hallgatta a közönség. Hamar bebizonyították, hogy egyrészt nem véletlenül kerültek az országos televízió által sugárzott tehetségkutatóba, másrészt pedig, hogy réges-rég túl is szárnyalták.

Teljesen újszerű hangzást hoztak el Sárvárra, amiben az erős gitárhangzás mellett az éneken volt a hangsúly. Badric Adorio összetéveszthetetlen hangja megkoronázta az egész koncertet. Arról nem is beszélve, hogy egy folyton mosolygó zenekart ismerhettünk meg.

Majd kisebb technikai szünet után – ami alatt a színpad előtti térben székeket helyeztünk el – egy egészen más dimenzióba kerültünk a következő nagyjából egy óra alatt, hála a VEN-nek. Talán szerencsés is, hogy az időjárás nem engedte a szabadtéri megvalósítást, mert az 1920-as évek horrorfilmje a pincében még erősebb hangulatot teremtett.

A régi filmeknek eleve nagyon erős atmoszférája van, és olyan világba kalauzol, ami egyszerre elnagyolt, és mégis kissé hiányos, mert nincsenek még meg azok a dolgok, amit a mai filmektől elvárunk, mégis minden alap ott van benne, és felismerhető.

A Dr. Calgari egy olyan alkotás, aminek az életkorán kívül az a jellemzője, hogy a ma ismert horror, és thrillerek alapjául szolgált, hiszen minden elindult valahonnan. Az ijesztegetés a húszas évekből. Némafilmet láthattunk pénteken este, de még sem volt teljesen hangtalan.

Sőt! Hátborzongató zene töltötte meg a pince helyiséget, és hangok, amik elmesélték Dr. Calgari történetét, és a nézőket konkrétan odaszögezte a székhez. A VEN pedig a exkluzív koncert után elárulta, miután most rajtunk tesztelték a hatást, a következő megállójuk Budapest lesz.

Az este tanulsága abszolút az, hogy nem kell égbolt ahhoz, hogy a csillagok ragyogni tudjanak, csak értő és érdeklődő közönség, akik nem riadnak vissza az újdonságoktól, és a művészetet nem csak egyféle módon képesek értelmezni.

Csillagok a pince mélyén

Képgaléria

Kattints valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Csillagok a pince mélyén

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Örömzene Ripoff Raskolnikovval


Reneszánsz pincében zenéltek


Cabaret Medrano és a Madrapur


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto


Szeder duó / Bánfalvy Eszter kvartett