Cabaret Medrano és a Madrapur

2018.04.17

Fekete macska ide, kétlábú létra oda, az áprilisi péntek 13 a legbarátságosabb arcát mutatta mindenkinek, aki ellátogatott az AZK klubba, hogy egy laza estét töltsön el a Cabaret Medrano és a Madrapur zenekarok társaságában.

Cabaret Medrano és a Madrapur

Két, egymástól nagyon eltérő stílust képviselő zenekar látogatott el a Nádasdy Kulturális Központ AZK pincéjébe, a Hangfoglaló program áprilisi állomásán.  Egy balkáni és magyar népzenei alapokon nyugvó folk és egy gitárhangzásra épülő rockbanda. A Cabaret Medrano az urban cirkusz szívet facsaró dallamait hozta el, és ahogy 21 óra után felcsendültek az első taktusok, a közönség azonnal velük volt, mozgott a különleges ütemekre. A dalok versei megidézték a századfordulós dekadenciát, miközben olyan mélységekkel szórakoztatott, amivel az ember nagyon ritkát találkozhat. Egyszerre elgondolkoztatott, és lelazított mindenkit, olyannyira, hogy a koncert negyede után, a pörgősebb, hegedűszóra épített számoknál többen táncra is perdültek. A koncert idejére egy egészen más világba csöppenhettünk, egy olyan helyre, ahol minden nemzetiségi határ elmosódik, a balkán és magyar nép zenéje, gondolatisága és életöröme.

Cabaret Medrano és a Madrapur

Ezt a lendületet a másodikként fellépő Madrapur tovább vitte, egy percre sem hagyta, hogy a közönség a rövid szünet ellenére leeresszen. Remek, lendületes, gitárcentrikus dalokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, amiben a punk és grunge elemek vegyültek egy kis hard rockkal.  A zenészek cégigmosolyogták az egész fellépést, és ez nem maradt hatás nélkül, mert a közönség, ha akart volna, sem tud ellenállni a vidámságuknak, és amit az első zenekar megalapozott, azt a Madrapur megkoronázta. Lendületük és frissességük magával ragadó, zenéjük fülbemászó és meglepődve tapasztaltuk az egy óra elteltével, hogy vége a koncertnek, hiszen legalább ugyanennyit tudott volna velük bulizni az összegyűlt zenekedvelő vendégsereg.

Összegezve, annak ellenére, hogy két nagyon eltérő zenei világba kaptunk betekintést, az este mégis egységes egészt alkotott. Aki ezen az estén jelen volt, tapasztalhatta, hogy a sokféle meg tud férni egymás mellett, a zenekarok anyagai kiegészítik egymást, hiszen a minőségi zenén kívül, ami összeköti a Cabaret Medrano-t és a Madrapurt, az a szenvedély, ami a szívükből fakad, és amitől igazán hitelesek tudnak maradni.

Képgaléria

Kattints valamelyik képre a galéria megnyitásához.

A koncertek az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósultak meg.

Cabaret Medrano és a Madrapur

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Csillagok a pince mélyén


Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Örömzene Ripoff Raskolnikovval


Reneszánsz pincében zenéltek


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto


Szeder duó / Bánfalvy Eszter kvartett