BuSKAnjo az AZK-ban

2018. július 20. péntek 21:00

Nádasdy-vár kamaraudvar

Belépőjegy: 1000,- Ft

BuSKAnjo az AZK-ban

Július 20-án, pénteken 21 órai kezdettel egy különleges, vegyes zenei palettával büszkélkedő együttest hallgathatunk meg Sárváron: ők a Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra, becenevén BuSKAnjo.  Az együttes – nevéhez méltóan – nagyon finom fúziót hoz össze minden dalában. A SKA stílustól elvárt kicsit pattogós, lábat táncba lendítő alapokra vidám reggae hangzás simul. Ezt egészíti ki a jazzes, kicsit big-bandes fúvós szekció, amire tökéletesen ráépül az énekesnő, Misurák Tünde hangja.

 A zenekar 2011-es megalakulása óta folyamatosan koncertezik az ismertebb vidéki helyszíneken és a fővárosban egyaránt, de televíziók képernyőin is gyakorta felbukkannak. Az elmúlt évek alatt egyre több lehetőséget kapott a zenekar, egyik fellépés hozta a másikat. Szerencsésnek tartják magukat, hiszen azokra a helyszínekre, ahol egyszer már felléptek, rendszeresen visszahívják őket. A legtöbb koncertlehetőséghez Budapesten jutottak, a Kertem szórakozóhelyen, ahol kétszer is az “év koncertjének” választották meg a BuSKAnjo produkcióját, míg vidéken, a Balaton déli partján ismerik jól a nevüket.

A zenekar célkitűzései között kezdetektől fogva saját szerzemények komponálása, lemezen történő megjelentetése szerepel. Az NKA által kiírt Cseh Tamás-program jóvoltából 2015 nyarán lehetőséget kaptak saját albumuk elkészítésére. Az első album bemutató-koncertje Kapolcson, a Művészetek Völgye Fesztiválon történt 2015 nyarán, míg az album ebben az évben szeptember 5-én jelent meg a NarRator Records gondozásában.

A Legyen ez a nap című albumra hat saját dalt, és egy magyar slágerekből álló medley-t rögzítettek, továbbá koncertrepertoárból felkerült még két közönségkedvenc feldolgozás a lemezre.

Érdemes lesz tehát elhagyni a kanapét július 20-án péntek este, és szabadtéren bulizni egy nagyot. El kell jönni és tesztelni, hogy ízlik a BuSKAnjo Sárváron.

A koncerteket az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatja.

NkA logo

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Vissza

Hírek, képgalériák

Csillagok a pince mélyén


Szabadtérre költözött


Tündérfénybe zárt árnyékok


Örömzene Ripoff Raskolnikovval


Reneszánsz pincében zenéltek


Cabaret Medrano és a Madrapur


Örömzene a lelkek tükrében


Tündérvese / Drastik Putto